Szeresd önmagad, és mindegy, kivel élsz

(írta: Eva-Maria Zurhorst)

Ha elegendő bátorság van bennünk ahhoz, hogy gyökeresen megváltoztassuk szemléletmódunkat, nagy valószínűséggel be fogjuk látni: nem a társunk az oka a problémáinknak. Pontosan ott van nagyon sok tennivalónk, ahol a legnagyobb fájdalmat, gyűlöletet, sérüléseket, hidegséget, dermedtséget vagy ellenszenvet érezzük. Ezt a munkát pedig önmagunkon kell elvégeznünk, hogy házasságunk vagy párkapcsolatunk a valódi gyógyulás és szeretet színterévé váljon. 

Szükségem ​van a szeretetedre – vagy mégsem?

(írta: Byron Katie)

Újabb átütő jelentőségű könyvében Byron Katie ismét segít, hogy megkérdőjelezhessünk mindent, amit életünk során a szeretetről és az elfogadásról tanultunk. A húsba vágó kérdések által villámgyorsan átláthatjuk, mennyire hamisak a közkézen forgó nézetek, beleértve a mítoszt is, amely a szeretetet szükségletként állítja be. A könyvben vázolt módszer segítségével a szerző megmutatja, hogy ha meglazítjuk és kibogozzuk a csomókat, amelyek a mindannyiunkat gúzsba kötő, szeretetért, elfogadásért és elismerésért folytatott küzdelem hálóját tartják, eljuthatunk az igazi szeretethez, és kezünkbe vehetjük saját boldogságunkat.

Ha nem elég a sajnálom

(írta: Gary Chapman)

A bocsánatkérés öt nyelve:

FÁJDALMUNK KIFEJEZÉSE: „Sajnálom.”

A FELELŐSSÉG VÁLLALÁSA: „Hibáztam.”

KÁRPÓTLÁS: „Mivel tehetném jóvá a történteket?”

ŐSZINTE MEGBÁNÁS: „Ígérem, nem fordul elő többé!”

A MEGBOCSÁTÁS KÉRÉSE: „Meg tudnál bocsátani?”

A könyv bemutatja ezeket a bocsánatkérő nyelveket, számos példával illusztrálja, hogyan lehet őket egy családi, baráti vagy üzleti kapcsolat rendezésében használni, körüljárja a megbocsátást érintő lélektani kérdéseket, motivációkat és gátakat.

Változzunk együtt!

(írta: Gary Chapman)

Hogyan őrizhető meg a szeretet a párkapcsolatban?

A válasz az öt szeretetnyelv megismerésében rejlik:

elismerő szavak,

minőségi idő,

ajándékozás,

szívességek,

testi érintés.